C.Sarp Altan 15.06.2016 - TOBB ETÜ MED YK Sayman Üye

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği, röportajlar dizisi köşesinde bu ay TOBB ETÜ MED Yönetim Kurulu Sayman Üyesi C.Sarp ALTAN’nı konuk ediyor. İşletme Bölümü 2011 Eğitim Öğretim Yılı mezunumuz C.Sarp ALTAN kimdir?

Selamlar. Öncelikle TOBB ETÜ’nün eski mezunlarından birisi olarak keşke daha evvel böyle bir röportaj yapsaydım diye düşündüğümü belirtmek isterim. Size de böyle bir fırsatı sunduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum, bu sayede ben de geçmişi şöyle bir yad etmiş oldum. 1989 yılının Ocak ayında Edremit/Balıkesir’de doğdum. Daha sonraları ailemin mesleği dolayısıyla şehir şehir gezdikten sonra Ankara’ya yerleştim. Ortaokul, lise ve çok severek TOBB ETÜ İşletme Bölümü’ndeki lisans eğitimimi Ankara’da tamamladım. 2011 yılında mezun olduktan ve askerlik hizmetimi tamamladıktan sonra 2013 yılında şu anda da “Senior Auditor” pozisyonunda devam etmekte olduğum KPMG kariyerime başladım.       

Eğitim-öğretim hayatınız ile ilgili değerli takipçilerimiz ile neler paylaşmak istersiniz?

Ben lisede sayısal bölüm öğrencisi olmama rağmen o dönemde İşletme bölümünde okumayı kafaya koymuştum. Bu kararımın bir çok sebebi var ama en önemlisi mezun olduktan sonraki iş imkanlarının başka bölümlerde olduğu gibi sınırlı olmaması, daha ucu açık iş olanakları ve seçeneğinin bol olmasıydı. 2005 yılında başladığım lisans eğitimim 2011 yılında son buldu. TOBB ETÜ’ deki eğitim hayatımı her zaman bir kompozisyona benzetmişimdir. İlk girdiğim sömestr binanın yarısı inşaat halinde olan giriş bölümü, okuduğum dönemde yapmış olduğu atılım dolu yıllar gelişme bölümü ve mezun olduktan sonra da başarı haberlerini aldığım sonuç bölümü.

TOBB ETÜ’nün Ortak Eğitim modelini destekliyor musunuz?

Ortak Eğitim modeli ben okulun ilk yıllarında katılmış olmama rağmen o sıralarda dahi çok başarılı bir şekilde işleyen, çok iyi düşünülmüş bir yapı. Mezun olmadan iş deneyimi sahibi olmak okul hayatı sonrasında yeni mezunun elini güçlendiren bir şey bana göre. Ben ilk Ortak Eğitimimi hali hazırda okulumuzun portföyünde olan İzmir menşeli ihracat yapan bir firmanın “Muhasebe” ve “İK” departmanlarında gerçekleştirmiştim. İlk etapta öğrenci halinizle garip bir duygu yaşasanız da daha sonra dış dünyada öğrenilecek ne kadar çok şey olduğunun farkına varıyorsunuz. Özetle, Ortak Eğitim modeli mezun adaylarının iş hayatına 1-0 önde başlamasına vesile olan, iyi planlanmış bir sistem.

Kariyer planlaması yapmak isteyen mezunlarımıza verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?  Denetim sektöründe çalışmak isteyen mezunlarımız için neler söylemek istersiniz?

Yeni mezun arkadaşlarıma tek tavsiyem tutkularının peşinden gitmeleri gerektiğidir. Bunu direkt olarak söylememin sebebi, kendi işini yapanlar haricinde, etrafımdaki insanların, abartmadan söylemem gerekirse %90’ı işinden memnun değil. Şu anda bağımsız denetim ve danışmanlık sektörünün önde gelen firmalarından KPMG’de çalışmaktayım. Buradaki kariyerime başlarken kafamda denetçi olmak yoktu fakat 3 senedir severek yapmaktayım. Bu sektör birazcık okul gibi aslında, finans ve muhasebe ağırlıklı olmak üzere iş hayatında karşılaşabileceğiniz hemen hemen her zorluğa genç yaşta hakim olabilmenizi sağlıyor. Eğer denetim sektöründe çalışmak isteyen yeni mezun arkadaşlarımız var ise Mart-Nisan ayları gibi KPMG ve diğer denetim şirketleri yeni mezun alımı için başvurularını açmakta, isteyen arkadaşlara bizzat ben de bilgi verebilirim.          

Mezunlar  Derneği’nin 04.06.2016 tarihinde yapmış olduğu Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu Sayman Üyesi  olarak yeni görevinizin camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz. TOBB ETÜ MED ailesinin bir bireyi olarak neler söylemek istersiniz?

Mezunlar Derneği’nin çalışmalarını kurulduğu günden beri yakından takip etmekte ve fırsat buldukça katılmaya çalışmaktayım. Daha evvel yönetimde yer alan ve faydalı çalışmalar ortaya koyan arkadaşları görünce açıkçası ben de bu iş için heveslendim ve yeni dönemde Mezunlar Derneği’nin yönetim kurulunda yer almak istedim. Bu isteğimden başkanımız Tolga’ya bahsettiğimde seve seve benimle çalışmak istediğini belirtti sağ olsun. Umarım yeni dönemde derneğin hizmetleri ve çalışmalarını geliştirerek devam ettireceğiz.

TOBB ETÜ MED ailesine tekrardan hoşgeldiniz diyor, başarılarınızın devamını temenni ediyoruz.