Yalçın Ata 21.11.2014

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’nin Kasım ayı konuğu 2010 yılı İktisat Bölümü mezunumuz Yalçın ATA. Kendinizle ilgili kısaca bilgi verir misiniz? 

1987 Ankara doğumluyum. Üniversitemizin ilk eğitim yılında, 2004 senesinde, eğitime başlayan ve bundan dolayı kendimi şanslı hisseden bir öğrenciydim. TOBB ETÜ’ de eğitimim sürerken dahi 3. kuşak aile şirketi mobilya firmamız olan Ersa Mobilya San. Tic. A.Ş. şirketinde çeşitli görevlerde bulunuyordum. Üniversitemiz’in ortak eğitim dersiyle ilk yurt dışında staj yapan öğrenciyim ve sonrasında her sene yurtdışında başka bir ülkede staj yaparak kendimi geliştirme fırsatı buldum. Şu an firmamızda pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, İcra ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyorum. Ayrıca firmamızın sosyal sorumluluk projesi olan “Box in a Box Idea” markasının da başındayım.

TOBB ETÜ’de eğitiminizi tamamladıktan sonra neler yaptınız?

Eğitim süresince çalışıyor olmanın verdiği avantaj ile birlikte daha okulu bitirme fırsatı bulmadan şirketin Satış ve Pazarlama merkezi operasyonunu oluşturmak üzere İstanbul’a taşındım. Bu süreçte Endüstriyel tasarım, İç mimari ve Mimari konuları üzerinde birçok çalışma gerçekleştirdik. Firmamız son 4 senelik dönemde 26 adet uluslararası tasarım yarışmasından ödül aldı. 3 kuşaklı bir aile şirketi olan firmamızın kurumsal dönüşümünü ve profesyonel yönetimi benimsedik. Bu arada Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka yönetimi yüksek lisansını tamamlayıp Amerika’da bulunan eğitimlerine katıldım. Son olarak Askerlik görevimi tamamlayıp şu an bulunduğum pozisyona devam etmekteyim.

Öğrenciliğinizde böyle bir kariyer planınız var mıydı?

Aile şirketi dolayısıyla kariyer anlamında bu şekilde bir planım mevcuttu. En uygun şekilde ilerlemeye çalışmaktayım.

ERSA’nın uluslararası projeleri hakkında bilgi verir misiniz?
Firmamız mobilyanın bulunduğu her alanda 1958 yılından bu yana faaliyet göstermekte. Ofis mobilyasından, kamusal alanlara, banka şubelerinden, otel mobilyalarına esnek çözümler sunan firmamızın toplam cirosunun %35’i ihracat üzerine. Şu an öncelikli Ortadoğu ve Avrupa odaklı projeleri sürdürmekte olup Türk inşaat firmaları ile ortak projeler gerçekleştiriyoruz.

ERSA işe alım konusunda TOBB ETÜ Mezunlarına pozitif ayrımcılık yapıyor mu?

Kurumsal bir insan kaynağı yönetimi mevcut olan firmamızda Ortak Eğitim Modeli önemli bir unsur. İnsanların verimli dönemleri sonucunda gerçekleştirdikleri performansa göre işe alım süreçleri ilerlemekte.

Geleceğe yönelik hedefleriniz, kariyer planlarınız nelerdir? Yeni mezunlarımıza ne gibi önerileriniz var?

1958 yılından bugüne gelen şirketimizi geleceğe kurumsal bir şekilde taşımak için ve bunu yaparken firmamızın yenilikçi ,kaliteli bir marka haline getirmek, bu süreçte pazarlama ve markalaşma süreçleri ile sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ülkemize yaratıcı sektörler konusunda firmam ve şahsım adına nasıl gelişmeler sağlayabileceğimiz konusunda kafa yormak ve fikir üretmek en önemli hedefim. Yeni mezunlarımıza en büyük önerim yaptıkları herhangi bir şey veya attıkları her adımı sırf yapmış olmak için değil bir değer yaratmak için yapsınlar.

Hayatınızda başarılar diler,bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.